U okénka medárny u šilheřovického zámku nedaleko Ostravy stojí lidé frontu na medovou zmrzlinu i v listopadu. Když je hezky a místní i přespolní se jdou projít do rozlehlého zámeckého parku, zastaví se tu nejen na chladivou pochoutku, ale i další dobroty z medu.
V malém podniku se nebojí nabídnout ani neotřelé kombinace chutí, třeba medovou zmrzlinu s kopřivou nebo se zelím. "Medovo-zelnou zmrzlinu se špekem jsme vymysleli na zářijové zelné slavnosti v Oticích. Nebyla špatná, měla sladkokyselou a slanou chuť. Byl to gastromasakr," hodnotí poslední zajímavou kombinaci Robert Chlebiš.
Před pár lety opustil manažerskou pozici, vzdal se dobrého platu i cestování po Evropě a dal se na včelaření. Spolu s manželkou Kateřinou před rokem otevřeli vlastní výrobu z medu − medárnu Medoo, kde zaměstnávají lidi se zdravotním znevýhodněním. A nyní se snaží přežít situaci způsobenou pandemií koronaviru.
Hlubší smysl včelařství
Vedle přístupu k veškerému on-line obsahu HN můžete mít:
- Mobilní aplikaci HN
- Web bez reklam
- Odemykání obsahu pro přátele
- On-line archiv od roku 1995
- a mnoho dalšího...
Sedmička HN
Život jsou povinnosti i radosti. A proto tu je newsletter Sedmička - každé ráno v sedm vám přinese sedm tipů na podnětné a zajímavé čtení z domova i ze světa. A k tomu pár nápadů, čím se zabavit nebo čím potrápit mozkové závity.
Přihlášením se k odběru newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem příjmu newsletteru. Z odběru se můžete kdykoli odhlásit.
Přihlásit se k odběruByznys podle HN
Nechcete, aby vám uniklo to nejdůležitější?
Pro naše čtenáře připravujeme každý týden newsletter o byznysu a finančních trzích. Stačí zde zadat svůj email a každý pátek od nás dostanete souhrn událostí, které byste neměli minout. A přidáme osobní tipy čtyř osobností newsroomu Hospodářských novin. Píše Martin Jašminský, Luděk Vainert, Luboš Kreč a Petr Kain.
Přihlášením se k odběru newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů a zasíláním obchodních sdělení, více informací ZDE. Z odběru se můžete kdykoli odhlásit.
Přihlásit se k odběru