Už od příštího roku by zaměstnanci v Česku mohli místo stravenek dostávat peníze navíc, konkrétně částku až 1584 korun nezatíženou o pojistné a daně. Pokud návrh projde parlamentem, zaměstnavatelé si budou moci vybrat, jestli svým lidem dají stravenky, nebo tento zvýhodněný paušál. Podle vlády, která takzvaný stravenkový paušál na konci června schválila, bude tento typ benefitu lepší, protože lidé nebudou muset utrácet jen za jídlo v restauracích a obchodech, ale sami si určí, na co svůj benefit využijí.

Zástupci restaurací a jídelen se bojí, že pokud zaměstnavatelé svým pracovníkům přestanou dávat klasické stravenky, zaměstnanci nebudou chodit na obědy do jídelen a restaurací, a podle nejčernějších odhadů až 30 procent restaurací skončí.

Zatím jste si přečetli 10 % textu. Pokračování je k dispozici pouze pro platící čtenáře.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.

Komentáře ke článku

rkloboucek 18.09.2020 07:52
ano přijdou business. Považovat lidi za blbce, kteří potřebují nasadit na oči klapky a odevzdávat peníze stravenkovým fy.
Newsletter

Byznys podle HN

Nechcete, aby vám uniklo to nejdůležitější?

Pro naše čtenáře připravujeme každý týden newsletter o byznysu a finančních trzích. Stačí zde zadat svůj email a každý pátek od nás dostanete souhrn událostí, které byste neměli minout. A přidáme osobní tipy čtyř osobností newsroomu Hospodářských novin. Píše Martin Jašminský, Luděk Vainert, Luboš Kreč a Petr Kain.

Přihlášením se k odběru newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů a zasíláním obchodních sdělení, více informací ZDE. Z odběru se můžete kdykoli odhlásit.

Přihlásit se k odběru