Kdo si dnes vzpomene na jarní "šílení", co se týká zeleniny, musí nyní pocítit úlevu. Zavřené hranice a nedostatek pracovníků na sklizeň vyhnaly ceny některých potravin v březnu a v dubnu do nevídané výše. Paprika za sto padesát korun nebyla ničím výjimečným. A do léta mělo být ještě hůř. Květák za sto korun měl být podle květnového odhadu Miroslava Koberny z Potravinářské komory ČR běžnou cenou. Současně tehdy řekl, že se letos nedá čekat pokles sezonních cen. Jednak kvůli koronaviru, jednak kvůli mrazům a následnému horku a suchu.
Vedle přístupu k veškerému on-line obsahu HN můžete mít:
- Mobilní aplikaci HN
- Web bez reklam
- Odemykání obsahu pro přátele
- On-line archiv od roku 1995
- a mnoho dalšího...
Týden v komentářích HN
Máte zájem o informace v širších souvislostech?
Zadejte Vaši e-mailovou adresu a každý pátek dopoledne od nás dostanete výběr komentářů, které se během týdne objevily na stránkách Hospodářských novin. Těšit se můžete na komentáře Petra Honzejka, předního ekonoma Tomáše Sedláčka, kardiologa Josefa Veselky a dalších. Výběr pro vás připravuje šéfeditor iHNed.cz Jan Kubita.
Přihlášením se k odběru newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů a zasíláním obchodních sdělení, více informací ZDE. Z odběru se můžete kdykoli odhlásit.
Přihlásit se k odběru