Ve všech firmách a podnicích to dnes vypadá zhruba stejně bez ohledu na to, zda jsou uzavřené z rozhodnutí vlády jako restaurace či hotely, nebo kvůli karanténě či obavám zaměstnanců z nákazy koronavirem, nebo prostě proto, že aktuálně není pro koho vyrábět. Management i majitelé urychleně přehodnocují plány na letošní rok, počítají ztráty a hledají peníze, kde se dá. A uklidňují zaměstnance − alespoň ti, kteří doufají, že se co nevidět vrátí k výrobě či k poskytování služeb, přestože je jasné, že čas propouštění se blíží rychleji, než by si kdokoliv přál. Odhad odborů, že o práci může přijít až půl milionu zaměstnanců a 100 tisíc živnostníků, zřejmě nebude úplně mimo.
Vedle přístupu k veškerému on-line obsahu HN můžete mít:
- Mobilní aplikaci HN
- Web bez reklam
- Odemykání obsahu pro přátele
- On-line archiv od roku 1995
- a mnoho dalšího...
Sedmička HN
Život jsou povinnosti i radosti. A proto tu je newsletter Sedmička - každé ráno v sedm vám přinese sedm tipů na podnětné a zajímavé čtení z domova i ze světa. A k tomu pár nápadů, čím se zabavit nebo čím potrápit mozkové závity.
Přihlášením se k odběru newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem příjmu newsletteru. Z odběru se můžete kdykoli odhlásit.
Přihlásit se k odběruTýden v komentářích HN
Máte zájem o informace v širších souvislostech?
Každý pátek dopoledne od nás dostanete výběr komentářů, které se během týdne objevily v Hospodářských novinách. Těšit se můžete na texty Petra Honzejka, předního ekonoma Tomáše Sedláčka, kardiologa Josefa Veselky a dalších. Výběr pro vás připravuje Jan Kubita.
Přihlášením se k odběru newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem příjmu newsletteru. Z odběru se můžete kdykoli odhlásit.
Přihlásit se k odběru