Poslední den letošního ročníku festivalu dokumentárních filmů v Jihlavě byla kavárna, kam v čase snídaně dorazil Francisco Cantú k rozhovoru, zcela vyjedená. Pod sklem pultu spočíval jediný, už dost utrápený obložený chlebíček. "To je výborné, snažím se ochutnat co nejvíce českého tradičního jídla," zaradoval se ale Francisco po informaci, že ta zvláštní věc s promodralým vajíčkem na oschlém bramborovém salátu je český vynález. Bylo vidět, že to není jen ranní hlad, ale že je skutečně zvědavý na tuzemský kulinářský "zázrak", sotva podobný něčemu, co zná z Arizony, kde žije.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se