Poslední den letošního ročníku festivalu dokumentárních filmů v Jihlavě byla kavárna, kam v čase snídaně dorazil Francisco Cantú k rozhovoru, zcela vyjedená. Pod sklem pultu spočíval jediný, už dost utrápený obložený chlebíček. "To je výborné, snažím se ochutnat co nejvíce českého tradičního jídla," zaradoval se ale Francisco po informaci, že ta zvláštní věc s promodralým vajíčkem na oschlém bramborovém salátu je český vynález. Bylo vidět, že to není jen ranní hlad, ale že je skutečně zvědavý na tuzemský kulinářský "zázrak", sotva podobný něčemu, co zná z Arizony, kde žije.

Článek pro předplatitele
Ještě na vás čeká 90 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Vedle přístupu k veškerému on-line obsahu HN můžete mít:

  • Mobilní aplikaci HN
  • Web bez reklam
  • Odemykání obsahu pro přátele
  • On-line archiv od roku 1995
  • a mnoho dalšího...

Máte již předplatné? Přihlaste se.

Přihlásit se

Zajímá vás jen tento článek? Dočtěte si ho za 19 Kč.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.