Od zpravodaje z Nizozemska - V americké Minnesotě jedí lidé už od března pokrmy připravené na zvláštním sójovém oleji. Tamní společnost Calyxt jej vyvinula za pomoci moderní technologie zvané genová editace. Ta umožňuje přesně a účinně zasahovat do základních dědičných informací živých organismů. Vybraný gen v molekule DNA ztlumí, nebo ho úplně vyřadí z provozu. Podobné výrobky jako ty ze Středozápadu USA se mohou brzy objevit v Argentině, Brazílii či Japonsku. V Evropské unii je to však zatím vyloučené.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.