Venku se čepýří páv, kolem plotu se líně protahuje kočka, uvnitř Pivovaru Kocour se ale čile pracuje. V restauraci obsluhují servírky německé turisty, kterých přijel celý autobus, a v další části budovy dělníci staví sál. "Vejde se sem asi 300 lidí. Do konce roku bychom to chtěli mít hotové," říká Josef Šusta, spoluzakladatel a šéf Pivovaru Kocour, na místě, kde právě rachotí vrtačky a práší se ze všech koutů.

Minipivovaru ve Varnsdorfu takový prostor, třeba pro pořádání velkých svateb, zatím chyběl. Když před 11 lety Šusta spolu s kamarády pivovar zakládal, měl jen malou degustační místnost, kam se stěží vešlo 30 lidí. "Jenže pořád chodili další, tak jsme vybudovali restauraci a neustále ji zvětšovali. Pak jsme udělali ubytování ve vagonech a loni otevřeli hotel," popisuje Šusta.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.