Ani ne před měsícem dosáhl španělský kuchař Dani García životního úspěchu. Po dvaceti letech snažení se mu podařilo pro jeho restauraci v jihošpanělské Marbelle získat vůbec nejvyšší ocenění − třetí michelinskou hvězdičku. Teď ale své příznivce i zaměstnance překvapil nečekanou zprávou. Restauraci, jež nese jeho jméno, příští rok zavře: "Poté co jsem dostal třetí hvězdičku, jsem shromáždil svůj tým a řekl jsem jim, že rok 2019 bude naším posledním."

Na vaření ale ani poté García nezanevře. Jak se svěřil v rozhovoru pro španělský deník La Vanguardia, už tři roky zvažoval, že místo této restaurace vybuduje jinou.

A sen si teď splní. "Bude to steak house, kde budeme prodávat hamburgery s naší novou značkou." V nabídce budou dostupnější jídla, než která vaří nyní. Jejich cena se bude podle Garcíových slov pohybovat v rozmezí od 15 do 20 eur, tedy zhruba 400 až 520 korun. Doposud si ve své restauraci za menu účtuje zhruba desetkrát více.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.