Ani ne před měsícem dosáhl španělský kuchař Dani García životního úspěchu. Po dvaceti letech snažení se mu podařilo pro jeho restauraci v jihošpanělské Marbelle získat vůbec nejvyšší ocenění − třetí michelinskou hvězdičku. Teď ale své příznivce i zaměstnance překvapil nečekanou zprávou. Restauraci, jež nese jeho jméno, příští rok zavře: "Poté co jsem dostal třetí hvězdičku, jsem shromáždil svůj tým a řekl jsem jim, že rok 2019 bude naším posledním."

Na vaření ale ani poté García nezanevře. Jak se svěřil v rozhovoru pro španělský deník La Vanguardia, už tři roky zvažoval, že místo této restaurace vybuduje jinou.

A sen si teď splní. "Bude to steak house, kde budeme prodávat hamburgery s naší novou značkou." V nabídce budou dostupnější jídla, než která vaří nyní. Jejich cena se bude podle Garcíových slov pohybovat v rozmezí od 15 do 20 eur, tedy zhruba 400 až 520 korun. Doposud si ve své restauraci za menu účtuje zhruba desetkrát více.

Článek pro předplatitele
Ještě na vás čeká 70 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Vedle přístupu k veškerému on-line obsahu HN můžete mít:

  • Mobilní aplikaci HN
  • Web bez reklam
  • Odemykání obsahu pro přátele
  • On-line archiv od roku 1995
  • a mnoho dalšího...

Máte již předplatné? Přihlaste se.

Přihlásit se

Zajímá vás jen tento článek? Dočtěte si ho za 19 Kč.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.