úterý 10. dubna

Český statistický úřad zveřejnění čísla o vývoji inflace. Podle odhadů analytiků meziroční růst spotřebitelských cen dosáhl v březnu 1,7 procenta. Stejně jako v únoru, kdy byla míra inflace 1,8 procenta, se údaj pohyboval pod dvouprocentním cílem centrální banky.

Ve stejný den vyjdou také statistiky ministerstva práce o vývoji nezaměstnanosti. Zde ekonomové předpokládají, že podíl nezaměstnaných klesl v březnu na 3,5 procenta ze 3,7 procenta v únoru. Důvodem rekordně nízké nezaměstnanosti je silný hospodářský růst a "hlad" firem i státní správy po lidech.

V článku se dále dozvíte

  • Vyjdou statistiky o vývoji inflace a nezaměstnanosti v České republice.
  • Výsledky hospodaření za celý minulý účetní rok vydá britský řetězec Tesco.
  • V USA budou své výsledky za první tři měsíce tohoto roku reportovat významné banky.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.

Peníze podle Leoše Rouska

Máte zájem o informace z ekonomiky v širších souvislostech?

Zadejte svou e-mailovou adresu a každý pátek dopoledne od nás dostanete výběr informací, které se během týdne objevily v médiích. Těšit se můžete na komentář událostí od Leoše Rouska, hlavního analytika Hospodářských novin.

Přihlášením se k odběru newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů a zasíláním obchodních sdělení, více informací ZDE.
Z odběru se můžete kdykoli odhlásit.

Přihlásit se k odběru