Výborné a krásně prezentované jídlo, krásné prostředí, vysoce profesionální obsluha a dobré víno s příběhem," napsal své hodnocení restaurace Salabka v Praze-Troji Tomáš K. před několika týdny na cestovatelský web Tripadvisor. A nebyl sám, koho usedlost, zasazená do největší pražské vinice jen kousek od zoologické zahrady, nadchla. Už téměř dva roky šéfuje její kuchyni Petr Kunc. Kuchař, který strávil sedm let ve Velké Británii, kde se učil od slavných michelinských mágů, jako jsou Albert Roux, Giorgio Locatelli nebo Tom Aikens.

"Protože jsem se chtěl posouvat a vidět toho co nejvíce, hodně jsem pendloval. Měl jsem třeba možnost vařit ve dvouhvězdičkové michelinské restauraci Le Manoir u Raymonda Blanca, jednoho z nejuznávanějších šéfkuchařů v Británii. Chtěli ale rovnou kontrakt na tři roky, což se mi nelíbilo, a tak jsem odmítl," říká beze stopy lítosti rodák z Příbrami.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.