Vína z Krymu prý mají velký potenciál, ale bude trvat několik desetiletí, než se kvalitou alespoň vyrovnají produkci z ruských vinařských oblastí. Podle enoložky státního vinařství Massandra Kariny Sogojanové jsou důvodem sankce kvůli anexi poloostrova Ruskem, ale především dlouholetý nedostatek investic.

Massandra, kterou založil hrabě Lev Golycin v roce 1894, je výkladní skříní krymského vinařství. V jejích sklepích je uloženo téměř milion kusů lahví archivního vína a ještě v dobách Sovětského svazu jejich návštěva patřila mezi pocty pro obzvláště vybrané hosty. To se nezměnilo. V roce 2015 zde Vladimir Putin pohostil Silvia Berlusconiho lahví Jerez de la Frontera z roku 1775.

Zatím jste si přečetli 10 % textu. Pokračování je k dispozici pouze pro platící čtenáře.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.
Newsletter

Byznys podle HN

Nechcete, aby vám uniklo to nejdůležitější?

Pro naše čtenáře připravujeme každý týden newsletter o byznysu a finančních trzích. Stačí zde zadat svůj email a každý pátek od nás dostanete souhrn událostí, které byste neměli minout. A přidáme osobní tipy čtyř osobností newsroomu Hospodářských novin. Píše Martin Jašminský, Luděk Vainert, Luboš Kreč a Petr Kain.

Přihlášením se k odběru newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů a zasíláním obchodních sdělení, více informací ZDE. Z odběru se můžete kdykoli odhlásit.

Přihlásit se k odběru