Nejmodernější linka na toustový chléb v zemi, kterou nyní rozjíždí Pekárna Zelená louka z holdingu Agrofert, je unikát. Nejen technologický. Žádný jiný z tuzemských pekařů nedostal evropskou dotaci sto milionů korun na investici, díky níž převálcuje český trh. Pekárna v Herinku u Prahy bude chrlit šest tisíc toustových chlebů za hodinu pro celou republiku. Sází na to, že jejich popularita roste a Češi ve spotřebě zaostávají za Němci či Angličany. I když odborníci na výživu tomuto pečivu zrovna nefandí. 

"Na trhu budeme s novým chlebem úspěšnější," očekává Jaroslav Kurčík, předseda představenstva a generální ředitel pekárenské skupiny Penam, která Zelenou louku plně ovládá. "Jednak bychom ho měli umět vyrobit efektivněji a jednak bude kvalitnější než doposud," říká Kurčík. Jak podotýká, efektivnější výroba ale neznamená, že by zboží zlevnili. "Nechceme jít na nižší cenu, spíš konkurovat kvalitou," uvedl.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.
Newsletter

Byznys podle HN

Nechcete, aby vám uniklo to nejdůležitější?

Pro naše čtenáře připravujeme každý týden newsletter o byznysu a finančních trzích. Stačí zde zadat svůj email a každý pátek od nás dostanete souhrn událostí, které byste neměli minout. A přidáme osobní tipy čtyř osobností newsroomu Hospodářských novin. Píše Martin Jašminský, Luděk Vainert, Luboš Kreč a Petr Kain.

Přihlášením se k odběru newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů a zasíláním obchodních sdělení, více informací ZDE. Z odběru se můžete kdykoli odhlásit.

Přihlásit se k odběru