Je v Česku místo ještě pro nějaký další kebab? "Myslím, že už ne. Je skoro všude," prohlašuje Erol Kaya, majitel podniku jménem Istanbul Kebab nedaleko pražského Václavského náměstí. Tahle provozovna v ulici Politických vězňů vznikla už v roce 1995. Byla jednou z prvních, ne-li úplně první, která v Česku nabízela v současnosti v celé Evropě populární orientální specialitu.

Dnes jsou jen v pražském centru desítky kebabáren. A po celé republice stovky. Lidé převážně z Blízkého a Středního východu, ale také třeba Vietnamci nebo Češi nabízejí maso opékané zpravidla na vertikálním rožni už i v malých městečkách.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.