V peci už pomalu zlátnou a bobtnají chleby. Antonín Kokeš je pozoruje s očividnou radostí. "Vidíte, jak se krásně zvedají? Až je vyndají z pece, budou mít tak tvrdou kůrku, že se na ně dá zaklepat a chleba bude zvonit. Poté zase změkne," říká nadšeně majitel Antonínova pekařství a také hračkářství Albi. Člověku se přitom ani nechce uvěřit Kokešově tvrzení, že mu chybí energie k oživení nových nápadů.

"Na začátku musíte projektu fanaticky, až zaslepeně věřit. Když jsem lidem říkal, že budu péct, reagovali, vždyť to vůbec neumíš. Měli pravdu. Zvládnu jenom čaj, vajíčka a palačinky," vzpomíná Antonín Kokeš na moment, kdy se nadchl pro pekařinu a založil první Antonínovo pekařství na pražských Vinohradech. Od té doby uplynulo pět let. A přestože tvrdí, že si nyní dává oddych, v metropoli fungují už čtyři obchody s vlastním pečivem a další plánuje otevřít.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.
Newsletter

Byznys podle HN

Nechcete, aby vám uniklo to nejdůležitější?

Pro naše čtenáře připravujeme každý týden newsletter o byznysu a finančních trzích. Stačí zde zadat svůj email a každý pátek od nás dostanete souhrn událostí, které byste neměli minout. A přidáme osobní tipy čtyř osobností newsroomu Hospodářských novin. Píše Martin Jašminský, Luděk Vainert, Luboš Kreč a Petr Kain.

Přihlášením se k odběru newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů a zasíláním obchodních sdělení, více informací ZDE. Z odběru se můžete kdykoli odhlásit.

Přihlásit se k odběru