V peci už pomalu zlátnou a bobtnají chleby. Antonín Kokeš je pozoruje s očividnou radostí. "Vidíte, jak se krásně zvedají? Až je vyndají z pece, budou mít tak tvrdou kůrku, že se na ně dá zaklepat a chleba bude zvonit. Poté zase změkne," říká nadšeně majitel Antonínova pekařství a také hračkářství Albi. Člověku se přitom ani nechce uvěřit Kokešově tvrzení, že mu chybí energie k oživení nových nápadů.

"Na začátku musíte projektu fanaticky, až zaslepeně věřit. Když jsem lidem říkal, že budu péct, reagovali, vždyť to vůbec neumíš. Měli pravdu. Zvládnu jenom čaj, vajíčka a palačinky," vzpomíná Antonín Kokeš na moment, kdy se nadchl pro pekařinu a založil první Antonínovo pekařství na pražských Vinohradech. Od té doby uplynulo pět let. A přestože tvrdí, že si nyní dává oddych, v metropoli fungují už čtyři obchody s vlastním pečivem a další plánuje otevřít.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se