Sokol Monari, šéfkuchař nedávno otevřeného Bistra Belcredi na pražské Letné, sice v Londýně studoval slavný francouzský kuchařský institut Le Cordon Bleu a pak vařil také u Gordona Ramsayho nebo Hestona Blumenthala, jenž rád čaruje se skupenstvím jídla, v novém působišti se ale drží při zemi. Maso skutečně vypadá i chutná jako maso a dezerty se neinspirují sexem. V Bistru Belcredi se prostě vaří čistě a jednoduše, ale jinak. V denním menu proto najdete třeba kuřecí řízek v sezamové strouhance s grenaillemi na másle nebo kachní sendvič s pečenými hranolky, mé první jídlo tady.

To vše navíc za "letenské" ceny spíš lehce nad 100 korunami, vždy ale naaranžované tak, že hned pochopíte, že sem zdejší šéfkuchař s albánskými kořeny přešel spíš z Londýna než z tuzemské firemní kantýny. Monari dobře ví, že i v bistru jíme poprvé očima, a i obyčejné denní položky proto musí vypadat jako jídlo, a ne pouhá porce kalorií. Kachní sendvič (125 korun), křupavá bageta plná šťavnatých kousků masa, navíc voněl kachnou už na dálku. S domácími pečenými hranolky s krémovým a chuťově výrazným dipem chutnal několikrát líp, než kolik stál.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.