Nedávno jsem jedl v několika pražských lidových jídelnách, samozřejmě čistě z profesionálního důvodu. Většinu z nich spojuje horší hygiena, ještě horší vzduch a taky podobné ceny: polévky v nich stojí kolem dvacky a hlavní jídla zhruba 80 korun. Většina z nich bývá přes oběd plná, lidé je očividně milují. Někteří proto, že na víc nemají, jiným takové jídlo fakt chutná. A další prostě za oběd nechtějí utratit víc, i když by mohli. Radši nosí dva mobily, protože si jimi dopřávají falešný socioekonomický status.

Možná se vám zdá dvouchodový oběd za stovku jako bomba, ale není to tak. Před časem jsem testoval i jídlo v několika pražských nemocnicích. Ty sice bývají známé i tím, že v rámci léčby pacienty trápí zločinnými blafy, neplatí to ale pro všechny. Nejen v Nemocnici Na Homolce mě výživová sestra šokovala, když mi řekla, že tři denní jídla, co vás nezabijí, musí uvařit za 64 korun: snídani za 16, oběd za 28 a večeři za 20 korun. "Bereme levnější potraviny," vysvětlila, jak je to možné.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.