Cena cukru je nejnižší za posledních osm let. Zatímco spotřebitelé mají radost, cukrovary už ne. Loni na podzim po půl století v Evropě padly kvóty, které omezovaly výrobu a prodej sladidla. Nyní je cukru na trhu přebytek a výrobci zlevňují.

"Opakuje se to, co nastalo například po konci regulací u mléka, kdy okamžitě po pádu kvót ceny zkolabovaly," připodobňuje Oldřich Reinbergr, ředitel největšího tuzemského cukrovaru Tereos TTD, jenž má provozy ve středočeské Dobrovici.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

  • Cukr je nejlevnější za posledních několik let.
  • Konec cukrových kvót způsobil, že je ho v Evropě nadbytek.
  • Cukrovary po celém světě přesto navyšují výrobu.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.