Kromě Mincovny má nově restauratér Libor Vedral i Tiskárnu, svým způsobem je tak mocnější než guvernér ČNB. V jeho případě jde ale spíš o jídlo než o mince a bankovky: Mincovna je úspěšná restaurace na Staroměstském náměstí v Praze, k níž koncem loňského roku přibyla i Tiskárna sídlící v Jindřišské ulici. Ji majitel pojmenoval po zdejší prvorepublikové tiskárně peněz, koncept je ale podobný: česká kuchyně, české pivo, české víno, to vše v sofistikovanějším provedení.

V Tiskárně představuje česká kuchyně hlavně tu prvorepublikovou, proto se připravte, že tady máslo, smetana i bešamel tečou stejným proudem jako perfektně točené pivo. V meziválečném období jsme se dost inspirovali tradiční francouzskou gastronomií, v níž platilo: čím víc másla, tím líp. V Tiskárně to na vlastní žaludek pochopíte z menu, které věrně replikuje prvorepublikové i habsburské recepty. Kromě něj tu ale nabízejí i denní a stálé menu, obě soudobější.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.