Celé to začalo zradou. V sobotu jsem sháněl kvalitní krkovici na maiale al latte, italské vepřové v mléce. Jenže trh na náplavce nečekaně zradil, byl zavřený. Zajel jsem proto do nedalekého obchodu britského řezníka a restauratéra Paula Daye, jenže tady vepřové v pátek prodali na Rohlík.cz, protože v sobotu nemívají tolik zákazníků. Jel jsem proto do Našeho masa, řeznictví a bufetu Tomáše Karpíška, jež patří do jeho sítě Ambiente. Tady měli skvělou krkovici i stařená žebra.

Byl tu ale malý problém: kilo české vepřové krkovice tady stojí 425 korun a stejná porce žeber dokonce 530 korun. Mému oku neuniklo ani české hovězí s cenou přes 1200 korun za kilo, což je o 300 korun víc, než kolik v Beef Baru Na Perštýně stojí kilo kvalitní uruguayské svíčkové. A jihoamerické hovězí má ve světě přece jen lepší jméno než to české, a navíc něco stojí i jeho dovoz. Jak je to možné? Na trhu na náplavce totiž koupíte neméně kvalitní vepřové za půlku.

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se