Celé to začalo zradou. V sobotu jsem sháněl kvalitní krkovici na maiale al latte, italské vepřové v mléce. Jenže trh na náplavce nečekaně zradil, byl zavřený. Zajel jsem proto do nedalekého obchodu britského řezníka a restauratéra Paula Daye, jenže tady vepřové v pátek prodali na Rohlík.cz, protože v sobotu nemívají tolik zákazníků. Jel jsem proto do Našeho masa, řeznictví a bufetu Tomáše Karpíška, jež patří do jeho sítě Ambiente. Tady měli skvělou krkovici i stařená žebra.

Byl tu ale malý problém: kilo české vepřové krkovice tady stojí 425 korun a stejná porce žeber dokonce 530 korun. Mému oku neuniklo ani české hovězí s cenou přes 1200 korun za kilo, což je o 300 korun víc, než kolik v Beef Baru Na Perštýně stojí kilo kvalitní uruguayské svíčkové. A jihoamerické hovězí má ve světě přece jen lepší jméno než to české, a navíc něco stojí i jeho dovoz. Jak je to možné? Na trhu na náplavce totiž koupíte neméně kvalitní vepřové za půlku.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.