Na Facebooku i zvenku na zdi vypadalo stálé menu nově otevřeného Bistra Belcredi v přízemí letenského hotelu Belvedere tak lákavě. Ne náhodou: šéfkuchař Sokol Monari v Londýně vystudoval slavný francouzský kuchařský institut Le Cordon Bleu a prošel nejlepšími londýnskými restauracemi. Jeho menu je proto plné neobvyklých kombinací chutí i ingrediencí. A taky originální, navíc za rozumné ceny. Určitě jde o jedno z nových bister, jež Praha potřebuje víc než další michelinskou hvězdu.

Mám jediný problém: bohužel taky jde − nebo aspoň zatím − o další dobrou restauraci, která vám přes oběd striktně neuvaří nic ze stálého menu. Během něj si prostě musíte vystačit jen s tím obědovým. Neříkám, že si z toho Monariho nevyberete, ani jeho obědová nabídka nepřipomíná firemní kantýnu. Můžete si dát třeba kachní sendvič a i milovaný řízek vám kuchař albánského původu udělá po svém. Nejde o žádnou obědovou benzinku na laciné dočerpání kalorií, jíž se bohužel podobá stále více denních restaurací.

Zbývá vám ještě 60 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se