Na Facebooku i zvenku na zdi vypadalo stálé menu nově otevřeného Bistra Belcredi v přízemí letenského hotelu Belvedere tak lákavě. Ne náhodou: šéfkuchař Sokol Monari v Londýně vystudoval slavný francouzský kuchařský institut Le Cordon Bleu a prošel nejlepšími londýnskými restauracemi. Jeho menu je proto plné neobvyklých kombinací chutí i ingrediencí. A taky originální, navíc za rozumné ceny. Určitě jde o jedno z nových bister, jež Praha potřebuje víc než další michelinskou hvězdu.

Mám jediný problém: bohužel taky jde − nebo aspoň zatím − o další dobrou restauraci, která vám přes oběd striktně neuvaří nic ze stálého menu. Během něj si prostě musíte vystačit jen s tím obědovým. Neříkám, že si z toho Monariho nevyberete, ani jeho obědová nabídka nepřipomíná firemní kantýnu. Můžete si dát třeba kachní sendvič a i milovaný řízek vám kuchař albánského původu udělá po svém. Nejde o žádnou obědovou benzinku na laciné dočerpání kalorií, jíž se bohužel podobá stále více denních restaurací.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.