I hrubián může občas vnést člověku do života trochu osvěty. Naposledy řezník při nákupu na silvestr, když paní v řadě přede mnou nabídl k masu na ovar vepřové nožičky. "Ať máte huspeninku pěkně tuhou," pravil. Ale žena kolem třicítky se nedala. Prohlásila: "Tfujtajbl!" a že prý ona nic takového rozhodně nevaří. A stejně by to prý u nich nikdo nejedl. Dokonce předtím odmítla ovarové koleno, vybrala si naopak co nejlibovější plecko.

"A takoví jako vy pak sedí u doktora a nadávají na klouby. Nožičky to nežere, zato radši za nejrůznější ptákoviny pak necháte v lékárně majlant," pravil mistr řeznický. Přes bříško si sice na nohy neviděl, ale za pultem běhal křepce. Že měl do jisté míry pravdu, o tom žádná. I něha, s níž balil kusy vepřového, vypovídala jasně o tom, že ví, o čem mluví, a sám nedostatkem kolagenu z vepřových kolen, kůže, chrupavek i šlach jistojistě netrpí.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

  • Na talíři se jen třese.
  • S doprovodem octa a cibulky se na něj zase třesou ti, kdo milují zabijačkové dobroty.
  • Poctivý sulc aneb huspenina.
  • Pro klouby, chuť i dietu.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.