Láska k italským pokrmům i atmosféře Starého Města pražského přivedla pětibojaře Davida Svobodu k pátečnímu obědu do podniku Aldente trattoria e vineria − útulné restaurace na rohu Vězeňské ulice, kde se právě chýlí ke konci sezona lanýžů. "Ty jsem zatím neměl možnost ochutnat," svěřuje se, když se mu snažím přiblížit kouzlo ceněné kulinářské pochoutky, kterou člověk buď miluje, nebo se jí obloukem vyhýbá.

"Tak to asi nastal čas ji vyzkoušet," nechá se nakonec přemluvit. "Rád si doplním gastronomické vzdělání." A tak si nakonec objednáváme celé degustační menu: telecí plátky s lanýžovým máslem, těstoviny agnolotti s lanýžovým pecorinem, risotto s bílými lanýži a hovězí rump steak s lanýžovým pyré. To všechno ještě ozdobí čerstvě nastrouhané plátky hub.

...

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé. Děkujeme za vaši přízeň.
Obsah starší než měsíc je součástí archivu a do článků zdarma se nepočítá. Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.
Předplatit od 199 Kč / měsíc
Máte již předplatné?