Fastfoodový řetězec McDonald's se v Česku připravuje na další expanzi. V následujících letech plánuje otvírat až čtyři nové restaurace ročně. "V poslední době v Česku zaznamenáváme silný nárůst tržeb a vidíme, že tu je stále potenciál pro rozvoj. V minulých letech se naše expanze zpomalila, v těch následujících ji plánujeme zrychlit," říká v rozhovoru pro HN manažer franšízové sítě McDonald's pro Česko a Slovensko Radim Foltýn.

Společnost minulý pátek otevřela novou restauraci v modernizovaném obchodním centru IGY v Českých Budějovicích. Jde již o 96. podnik v Česku. Jako u většiny ostatních se i v tomto případě jedná o franšízu. Tu bude provozovat podnikatel Michal Mládek, pro kterého se již jedná o osmou restauraci. V současnosti je tak jedním ze dvou největších tuzemských provozovatelů restaurací McDonald's, hned po samotné společnosti.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.
Newsletter

Byznys podle HN

Nechcete, aby vám uniklo to nejdůležitější?

Pro naše čtenáře připravujeme každý týden newsletter o byznysu a finančních trzích. Stačí zde zadat svůj email a každý pátek od nás dostanete souhrn událostí, které byste neměli minout. A přidáme osobní tipy čtyř osobností newsroomu Hospodářských novin. Píše Martin Jašminský, Luděk Vainert, Luboš Kreč a Petr Kain.

Přihlášením se k odběru newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů a zasíláním obchodních sdělení, více informací ZDE. Z odběru se můžete kdykoli odhlásit.

Přihlásit se k odběru