Dvojí kvalitu potravin, jak eufemisticky nazýváme fakt, že v Česku máme podstatně větší šanci koupit si k večeři nějaký blivajz než například v sousedním Německu, by měla řešit nová evropská směrnice. Tedy aspoň podle premiéra Bohuslava Sobotky, který ovšem pro tuto myšlenku nenachází patřičného partnera. Takže zřejmě zůstane pouze u tohoto tvrzení.

Další premiéři zemí Visegrádu si vystačili s prohlášením, že Evropská komise musí přijít s nějakým celoevropským řešením. Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker už letos v červenci připustil, že dvojí kvalita potravin v EU "není nevýznamný problém". Dodal také, že jí komise bude věnovat plnou pozornost, což je asi tak všechno, co se dá z jeho strany očekávat. Juncker prostě ví, že jeho oblíbené šampaňské dvojí kvalitou nestrádá nejen v Evropě, ale ani v celém světě. A margarín na mražené pizze ho netrápí, protože nic takového nikdy nejedl.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

  • Politici navrhují, aby složení potravin řešil Brusel.
  • Kdyby to ale náhodou udělal, byli by první, kdo by hovořil o nedovoleném vměšování.
  • O tom, co kupujeme a jíme, si musíme rozhodnout sami.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.

Týden v komentářích HN

Máte zájem o informace v širších souvislostech?

Zadejte Vaši e-mailovou adresu a každý pátek dopoledne od nás dostanete výběr komentářů, které se během týdne objevily na stránkách Hospodářských novin. Těšit se můžete na komentáře Petra Honzejka, předního ekonoma Tomáše Sedláčka, kardiologa Josefa Veselky a dalších.

Přihlášením se k odběru newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů a zasíláním obchodních sdělení, více informací ZDE. Z odběru se můžete kdykoli odhlásit.

Přihlásit se k odběru