Dvojí kvalitu potravin, jak eufemisticky nazýváme fakt, že v Česku máme podstatně větší šanci koupit si k večeři nějaký blivajz než například v sousedním Německu, by měla řešit nová evropská směrnice. Tedy aspoň podle premiéra Bohuslava Sobotky, který ovšem pro tuto myšlenku nenachází patřičného partnera. Takže zřejmě zůstane pouze u tohoto tvrzení.
Další premiéři zemí Visegrádu si vystačili s prohlášením, že Evropská komise musí přijít s nějakým celoevropským řešením. Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker už letos v červenci připustil, že dvojí kvalita potravin v EU "není nevýznamný problém". Dodal také, že jí komise bude věnovat plnou pozornost, což je asi tak všechno, co se dá z jeho strany očekávat. Juncker prostě ví, že jeho oblíbené šampaňské dvojí kvalitou nestrádá nejen v Evropě, ale ani v celém světě. A margarín na mražené pizze ho netrápí, protože nic takového nikdy nejedl.
Vedle přístupu k veškerému on-line obsahu HN můžete mít:
- Mobilní aplikaci HN
- Web bez reklam
- Odemykání obsahu pro přátele
- On-line archiv od roku 1995
- a mnoho dalšího...
Týden v komentářích HN
Máte zájem o informace v širších souvislostech?
Každý pátek dopoledne od nás dostanete výběr komentářů, které se během týdne objevily v Hospodářských novinách. Těšit se můžete na texty Petra Honzejka, předního ekonoma Tomáše Sedláčka, kardiologa Josefa Veselky a dalších. Výběr pro vás připravuje Jan Kubita.
Přihlášením se k odběru newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem příjmu newsletteru. Z odběru se můžete kdykoli odhlásit.
Přihlásit se k odběru