Potraviny posledních několik měsíců podražují. A vypadá to, že tento trend ještě nějakou dobu vydrží. Úpravu cen směrem nahoru zvažuje stále více potravinářských firem. Kromě dražších surovin, jako jsou máslo či vejce, argumentují i růstem mezd.
"Budeme muset přistoupit k dalšímu zdražování. Pekařina není z pohledu marží obor, který by unesl velké výkyvy cen surovin, práce a energií, už jsme museli přistoupit ke zdražení máslových výrobků," říká ředitel výrobce pečiva La Lorraine Josef Láska.
Vedle přístupu k veškerému on-line obsahu HN můžete mít:
- Mobilní aplikaci HN
- Web bez reklam
- Odemykání obsahu pro přátele
- On-line archiv od roku 1995
- a mnoho dalšího...
Byznys podle HN
Nechcete, aby vám uniklo to nejdůležitější?
Pro naše čtenáře připravujeme každý týden newsletter o byznysu a finančních trzích. Stačí zde zadat svůj email a každý pátek od nás dostanete souhrn událostí, které byste neměli minout. A přidáme osobní tipy čtyř osobností newsroomu Hospodářských novin. Píše Martin Jašminský, Luděk Vainert, Luboš Kreč a Petr Kain.
Přihlášením se k odběru newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů a zasíláním obchodních sdělení, více informací ZDE. Z odběru se můžete kdykoli odhlásit.
Přihlásit se k odběru