Potraviny posledních několik měsíců podražují. A vypadá to, že tento trend ještě nějakou dobu vydrží. Úpravu cen směrem nahoru zvažuje stále více potravinářských firem. Kromě dražších surovin, jako jsou máslo či vejce, argumentují i růstem mezd.

"Budeme muset přistoupit k dalšímu zdražování. Pekařina není z pohledu marží obor, který by unesl velké výkyvy cen surovin, práce a energií, už jsme museli přistoupit ke zdražení máslových výrobků," říká ředitel výrobce pečiva La Lorraine Josef Láska.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.