Nové brunche V Zátiší

Gourmetguru se dozvěděl, že vyhlášená zážitková restaurace V Zátiší na rohu Liliové ulice a Betlémského náměstí v Praze změnila v polovině září koncepci svých nedělních brunchů. Složení pokrmů už není inspirované pouze indickou kuchyní, nově zapadá do české i mezinárodní gastronomie. Brunche se zde podávají každou neděli od 11.30 do 15.00 hodin a servírují se vždy doprostřed stolu, aby bylo možné jídlo pohodlně sdílet. Skládají se vždy ze čtyř chodů, některé jsou namíchané, aby každý u stolu mohl ochutnat všechny varianty. V ceně 1090 korun na osobu je zahrnuto neomezené množství nealkoholických nápojů včetně indického lassí, italského Prosecca a tichého bílého i červeného vína.

Z nočního baru do kavárny

Na novou příjemnou kavárnu Plečnik narazil nedávno Gourmetguru na náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze. "Co se týče jídla, máme omezené možnosti vzhledem k menšímu zázemí. Nabídku ale budeme průběžně rozšiřovat, od začátku října přicházíme například s nabídkou švýcarských sýrů. Podáváme také kvalitní italskou kávu Gop­pion, je tu i poměrně široký výběr rozlévaných vín. V současné době zdobí kavárenské zdi obrazy od Adama Nováka, časem ale chceme vystavit i další výtvarníky," prozradil Gourmetguruovi majitel Štěpán Novák. Ten předtím 17 let vedl kavárnu, nebo spíše noční bar Ideál na Vinohradech. "Vždycky jsem chtěl denní kavárnu, ale ta původní 'kavárna' byla na místě, kam byli lidé zvyklí chodit večer," vysvětluje, proč změnil místo i koncept. V Plečnikovi připravují zákusky i pomazánky svépomocí, za pultem se střídá pět dívek.