O autorství tohoto dnes již světového receptu se sice přetahuje Peru s Bolívií, ale znají ho už léta letoucí napříč celou Latinskou Amerikou. A stejně jako rybí carpaccio, tatarák, sushi či sashimi, také ceviche se časem úspěšně zabydlely na mezinárodní gastronomické scéně. Jako další pokrm ze syrových ryb, které díky šťávě z citrusů není třeba dál vařit, péct či smažit. Stačí jen vydržet pár hodin a mít ty správné suroviny.

Bílá ryba − bílé maso?

Pravda, marinované ryby nejsou nic, co bychom u nás neznali. Třeba ze severu k nám připlul skandinávský marinovaný losos, takže vlivy se prostupují a mísí. Přesto ceviche mají svou specifickou chuť a typické ingredience.

V článku se dále dozvíte

  • Jsou svěží, zdravé a taky děsně dobré.
  • Ceviche neboli rybky "uvařené" v kyselé marinádě.
  • Lehký předkrm či večeře, pohoštění k vínu i pivu anebo jen chuťovka pro prima den.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.