Nabídka exotických pokrmů je už v dnešním Česku naštěstí přepestrá. A nejsou to jen stále oblíbenější mořské plody. Doputovali k nám také například krokodýli, chovaní v první místní farmě na maso. Pštrosí steaky se v českých restauracích zabydlely dokonce už počátkem 90. let, a nemusí pocházet z Afriky, nýbrž z domácích farem. Podobně u nás existuje například i farma na chov exotické antilopy losí. Labužníci si mohou navíc ve vybraných podnicích vychutnávat třeba maso zebří, medvědí a také klokaní. V tomto případě však výhradně z dovozu.

Jídlo, nebo mazlíček?

S klokany to však máme podobně jako třeba s peruánskou specialitou − morčaty. I tu považujeme víc za mazlíčky než za jídlo. Stejně tak se na první dobrou mnohým divákům, kteří vyrůstali na seriálu Skippy, vybaví slova úvodní písničky o klokaním hrdinovi: "Skippy je náš kamarád. Holky, kluci, každý má Skippyho rád…"

V článku se dále dozvíte

  • Australská kuchyně tvoří pestrý mix, jenž spojuje chutě anglických kolonizátorů, přistěhovalců a samozřejmě i původních obyvatel.
  • Ti si vždy s oblibou pochutnávali na klokanovi.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.