Druhou pražskou restauraci se chystá na podzim otevřít mezinárodní franšíza Vapiano, která se zaměřuje na italskou kuchyni. Tu první, v OC Quadrio, německá firma otevřela letos v létě. Česko se tak stalo již dvaatřicátou zemí, v níž Vapiano působí.

V otevírání nových provozoven a expanzi do dalších zemí hodlá firma nadále pokračovat. Důležitou roli v tom sehraje i 184 milionů eur (4,8 miliardy korun), které v červnu získala prodejem akcií investorům na frankfurtské burze. Momentálně má firma, která vznikla v Německu v roce 2002, hodnotu v přepočtu 13,8 miliardy korun. V Evropě a v dalších částech světa má okolo 190 restaurací, v příštích třech a půl letech plánuje navýšit jejich počet na více než 300.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.
Newsletter

Byznys podle HN

Nechcete, aby vám uniklo to nejdůležitější?

Pro naše čtenáře připravujeme každý týden newsletter o byznysu a finančních trzích. Stačí zde zadat svůj email a každý pátek od nás dostanete souhrn událostí, které byste neměli minout. A přidáme osobní tipy čtyř osobností newsroomu Hospodářských novin. Píše Martin Jašminský, Luděk Vainert, Luboš Kreč a Petr Kain.

Přihlášením se k odběru newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů a zasíláním obchodních sdělení, více informací ZDE. Z odběru se můžete kdykoli odhlásit.

Přihlásit se k odběru