Otec a syn Lubomírští jsou už v podstatě raritou. Řemeslné dílny z centra Prahy téměř zmizely.

Oni tu ještě za pomoci dalšího spolupracovníka Pavla Šachla dál opravují a restaurují vzácné, zejména dřevěné památky a prodlužují jim tak život.

Mikuláš Lubomírský si restaurátorskou dílnu nedaleko Staroměstského náměstí otevřel hned po revoluci, v roce 1992.

"Reálný život z centra Prahy mizí mílovými kroky, staří se odstěhovávají, zůstávají jen místa pro paření a pro turisty," konstatuje Lubomírský starší. "Mít živnost tady mi nevadí a líbí se mi to, je to pohodlné. Bydlíme kousek odsud, no a taky nás každý snadno najde," dodává muž, který kromě řezbárny provozuje také Bistro U Veselé kozy na Smíchově.

V článku se dále dozvíte

  • Truhlářství otce a syna Lubomírských je v centru Prahy už čtvrtstoletí. Jako jedna z posledních řemeslných dílen středu metropole.
  • Těžištěm zakázek truhlárny jsou umělecké artefakty a historický nábytek, sošky či komody.
  • Nejvíce objednávek přichází od veřejných institucí, správců zámků či kostelů.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.

Peníze podle Leoše Rouska

Máte zájem o informace z ekonomiky v širších souvislostech?

Zadejte svou e-mailovou adresu a každý pátek dopoledne od nás dostanete výběr informací, které se během týdne objevily v médiích. Těšit se můžete na komentář událostí od Leoše Rouska, hlavního analytika Hospodářských novin.

Přihlášením se k odběru newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů a zasíláním obchodních sdělení, více informací ZDE.
Z odběru se můžete kdykoli odhlásit.

Přihlásit se k odběru