Otec a syn Lubomírští jsou už v podstatě raritou. Řemeslné dílny z centra Prahy téměř zmizely.

Oni tu ještě za pomoci dalšího spolupracovníka Pavla Šachla dál opravují a restaurují vzácné, zejména dřevěné památky a prodlužují jim tak život.

Mikuláš Lubomírský si restaurátorskou dílnu nedaleko Staroměstského náměstí otevřel hned po revoluci, v roce 1992.

"Reálný život z centra Prahy mizí mílovými kroky, staří se odstěhovávají, zůstávají jen místa pro paření a pro turisty," konstatuje Lubomírský starší. "Mít živnost tady mi nevadí a líbí se mi to, je to pohodlné. Bydlíme kousek odsud, no a taky nás každý snadno najde," dodává muž, který kromě řezbárny provozuje také Bistro U Veselé kozy na Smíchově.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.
Newsletter

Byznys podle HN

Nechcete, aby vám uniklo to nejdůležitější?

Pro naše čtenáře připravujeme každý týden newsletter o byznysu a finančních trzích. Stačí zde zadat svůj email a každý pátek od nás dostanete souhrn událostí, které byste neměli minout. A přidáme osobní tipy čtyř osobností newsroomu Hospodářských novin. Píše Martin Jašminský, Luděk Vainert, Luboš Kreč a Petr Kain.

Přihlášením se k odběru newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů a zasíláním obchodních sdělení, více informací ZDE. Z odběru se můžete kdykoli odhlásit.

Přihlásit se k odběru