Lahve naplněné červeným sirupem jsou ještě teplé. Dříve než stihne směs jahod a máty vychladnout, vystřídá ve skladu zásobu jinak barevné, předpřipravené ovocné šťávy značky My Homemade Lemonade. V přibližně dvou tisících restaurací, kaváren nebo bister, kam je dodává společnost My Gastro, je posléze obsluha naředí sodovkou a prodává. Ani jejich cena − třetinka většinou začíná na padesáti korunách − rostoucí oblibu takzvaných domácích limonád nebrzdí.

Většina lidí žije v domnění, že takzvanou domácí limonádu restaurace připravují z čerstvých surovin − ovoce nebo zeleniny. Podniky, kde si sirupy vyrábějí sami a zákazník skutečně dostává domácí limonádu, samozřejmě existují. Velmi často je však nápoj produktem profesionálních firem. K jejich koncentrátům pak obsluha restaurací buď jen dolije vodu, nebo sklenici dozdobí ovocem, bylinkami a doplní kostkami ledu.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

  • Výrobci ovocných sirupů, ze kterých obsluha v restauracích míchá limonády, nestíhají vyrábět.
  • Ani vyšší cena takzvaných domácích limonád poptávku ze strany zákazníků neohrožuje.
  • Limonády jsou dobrým byznysem jak pro majitele občerstvení, tak pro firmy vyrábějící sirupy.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.