Tour de France v Le terroir

V čele kuchyně francouzské restaurace Le terroir v pražské Vejvodově ulici stáli v minulosti třeba takoví vyhlášení kulinářští mistři, jako jsou Jan Punčochář (Grand Cru) či Pavol Pavlík (Bistrot 104). Letos v březnu se zdejším šéfkuchařem stal Francouz Thomas Venel, který předtím působil v podniku Soho na Podolském nábřeží. Kosmopolitní místo inspirované Manhattanem tak vyměnil za komornější atmosféru s nádechem moderní francouzské gastronomie. "Hlavním lákadlem nové nabídky je degustační menu Tour de France, a to hned ve dvou variantách: čtyřchodové a osmichodové. Host má možnost ochutnat speciality konkrétních francouzských regionů," prozradil Gourmetguruovi manažer podniku Alexandr Di Cintio. V jídelním lístku se tak objevují například bretaňské svatojakubské mušle, kachní prsa z oblasti Landes či šneci na způsob Cromesqui.

Thai Father ještě na skok v Divokých matkách

Gourmetguru před týdnem informoval o tom, že v pražském Our Cafe proběhnou velké změny. "Thai Father" Pavel Rexim Mejsnar podnik zavírá, uvolňuje místo nové kavárně, sám odjíždí do Thajska a své podnikání přenechává následovníkům, jimž nechává vyrobit food truck. Jakmile ale Mejsnar své záměry oznámil, přišlo mu prý více než šest stovek zpráv od zákazníků, kteří přerušení provozu litovali. Thai Father se proto rozhodl své působení v Česku ještě trochu prodloužit, alespoň do svého odletu do Thajska, který plánuje na začátek července. Se svou nabídkou pod značkou Our Cafe, jež představuje denně jednu thajskou specialitu, se nyní přesunul z Křižíkovy ulice o kousek dál do Hybešovy, do kavárny Divoké matky. Ostré panang curry, krůtí maso i thajská rýže v mistrově podání jsou tedy zpátky. Zatím.

Zbývá vám ještě 10 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se