Zlatá Praha mění koncept

Panoramatická restaurace Zlatá Praha v pražském hotelu InterContinental nedávno vyměnila inte­riér i gastronomický koncept. Jídlo teď připravuje v duchu "farm to table", tedy z farmy na stůl. Šéfkuchař Roman Dolejš a chef de cuisine Michal Voldřich Gourmetgurua ujistili, že suroviny od malých českých dodavatelů vybírají osobně. Mléko a sýry pocházejí z biofarmy v Benešově, maso od farmářů z Velkého Meziříčí, Mitrova a Sedlčan a ryby dodává rybářství z Dešné. Med a bylinky získává restaurace z vlastních včelstev a záhonků na střeše hotelu. Vizuální změna je také ihned nápadná − klasické bílé ubrusy ve fine­-dining stylu už ve Zlaté Praze nenajdete, prostírá se totiž bez nich přímo na nových stolech.

Národním koktejlem je Beton

O tom, že Česko hledá svůj národní koktejl, Gourmetguru informoval už před dvěma měsíci. Česká barmanská asociace (CBA), která vyzvala všechny barmany a příznivce koktejlové kultury, aby jí pomohli národní drink najít, nyní vynesla verdikt. Vítězem se stal po hlasování účastníků výroční konference CBA Beton, míchaný nápoj z Becherovky a toniku. Získal o 99 hlasů více než druhý finalista Moravský kohout, jenž sestává ze slivovice, červeného vermutu a hořkého likéru KV 14. Kritéria soutěže byla jednoduchá: národní koktejl musí být historicky známý a jeho základ má tvořit typická česká lihovina dostupná v běžném tuzemském baru. CBA národní koktejl vyhlásila na popud Mezinárodní barmanské asociace, která se rozhodla rozšířit řady svých dosavadních 35 oficiálních koktejlových receptur o 65 národních drinků. S tímto požadavkem totiž oslovila všechny členské národní asociace světa.

Zbývá vám ještě 10 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se