Domluvili jsme si pozdní oběd v restauraci, kde jsem byl naposled před 20 lety. Restaurace U Čejpů na pražské Pankráci vznikla ve 30. letech jako zájezdní hostinec. To bylo kolem ještě víc polí než domů. Po převratu se pak stala místem se slušnou kuchyní, kam lidé z firem ze širokého okolí chodili na pracovní obědy. Pamatuji si, že mi tu někdy v polovině 90. let jistá manažerka představovala dechberoucí novinku, totiž vzdělávací programy na CD-ROM.

Pak jsem kolem tohoto podniku jen jezdil autem a říkal si, že do něj musím zajít. Povedlo se to až teď. A bylo mi jasné, proč si ho Petr Havlíček vybral. Nejen proto, že je pár minut chůze z jeho kanceláře, sídla české pobočky společnosti Heineken. Ale z tradiční restaurace je po rekonstrukci Šalanda, tedy jedna z hospod "obrandovaných" pivem z Krušovic. V Česku je to pro Heineken strategická značka.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.