Vláčný, čerstvě upečený chléb právě vyjíždí z rozpálené etážové pece. Má nazlátlou kůrku a lákavou vůni. Upečen byl podle tradiční receptury − bez konzervantů a zbytečných dochucovadel v pelhřimovské pekárně Adélka. Už po dvě generace patří rodině Ladislava Teislera, který si krátce po sametové revoluci otevřel řemeslnou cukrářskou dílnu v garáži rodinného domu. Čtvrtstoletí nato jeho rodina provozuje největší pekárnu v regionu, kterou její zakladatel pojmenoval podle své oblíbené klavírní skladby "Balada pro Adélku". Pekárna je vybavena nejmodernějšími výrobními technologiemi a zaměstnává bezmála 300 lidí.

Podniku, který je od roku 1996 akciovou společností, dnes šéfuje syn zakladatele Roman Teisler. V pozicích výrobní a obchodní ředitelky mu sekundují jeho dvě sestry Markéta Štěpáníková a Nikola Nentvichová. "Otec už deset let do běžného provozu firmy nezasahuje. Zabývá se technickým rozvojem a novými stavbami. Více než na obchod se vždy zaměřoval na výrobu. Když s příchodem konkurence v podobě velkých pekárenských celků a mrazíren pečiva začaly obchodní vztahy hrubnout, přenechal řízení nám. Stále je ale hlavním majitelem," vysvětluje současný generální ředitel Roman Teisler.

...

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé. Děkujeme za vaši přízeň.
Obsah starší než měsíc je součástí archivu a do článků zdarma se nepočítá. Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.
Předplatit od 199 Kč / měsíc
Máte již předplatné?