Chutě Čechů se vracejí k těm prvorepublikovým, alespoň co se uzenin týče. Stejně jako tehdy i dnes lidé vyhledávají párky, paštiky nebo šunky se základním kořením, které podtrhne chuť masa. Rodina Váhalových z Hustopečí nad Bečvou může srovnávat. Je už třetí generací, která vede uzenářství, jež nyní dodává masné výrobky nejen do celého Česka, ale i do několika zahraničních řetězců.

"Tradiční je Váhalova slanina a paštiky, dnes jich máme celou škálu," mluví o navázání na historii Ladislav Denk, jeden z jednatelů společnosti. Do rodiny se vystudovaný ekonom dopravy přiženil, vzal si vnučku zakladatele. "Moje žena je v dozorčí radě, takže pokud se doma neshodneme, může navrhnout mé odvolání," říká s nadsázkou Denk.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se