Na továrním pásu cinkají stovky prázdných skleněných lahví. Posouvají se k plničce, od které už pokračují zbarvené do typicky černé, žluté či růžové barvy. Záleží, která limonáda je zrovna na pořadu dne. Nakonec už zbývá lahve jen zavíčkovat a poslat do stroje, který na sklo přilepí etiketu s nápisem Koli.

V kolínské sodovkárně se ročně vyrobí přibližně 100 tisíc hektolitrů limonády. Tu nákladní vozy rozváží přibližně do 10 tisíc restaurací po celé zemi. Právě Koli má do velké míry na svědomí nedávnou renesanci malinovky v českých hospodách. V současnosti je jejím největším tuzemským výrobcem.

V článku se dále dozvíte

  • Kolínská sodovkárna již pamatuje čtyři generace rodiny Vavruškových. Blíží se doba, kdy právě čtvrtá generace převezme otěže.
  • Majitel továrny na limonádu dosud nezaložil "eseróčko". Podniká jako soukromá osoba, a ručí tak veškerým svým majetkem.
  • Sodovkárna nyní bojuje s velkou konkurencí. Na trh před časem vstoupili velcí hráči jako například Plzeňský Prazdroj či Staropramen.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.