Prohlášení čtyř nejvyšších ústavních činitelů o české loajalitě k Číně předcházel opakovaný tlak Pekingu, aby se nikdo z členů vlády nesetkal s dalajlamou. Tibetský duchovní vůdce tento týden do Česka přijel na mezinárodní konferenci Forum 2000.

Součástí tohoto tlaku bylo podle nejnovějších informací Aktuálně.cz i to, že si českého velvyslance v Pekingu Bedřicha Kopeckého v úterý kvůli avizované schůzce dalajlamy s některými ministry předvolalo čínské ministerstvo zahraničí. Zároveň už v polovině září vyhledala čínská velvyslankyně v Česku Ma Keqing ředitele zahraničního odboru Kanceláře prezidenta republiky Hynka Kmoníčka.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.