Next Door již dokořán

Gourmetguru se na to dlouho těšil. Občas z Café Imperial na rohu pražského Poříčí, kde vládne přísná ruka Zdeňka Pohlreicha, pozoroval, jak postupují práce na rozšiřujícím se "impériu" zdejšího mistra české kuchyně. A před pár dny se konečně otevřely odtud jen pár metrů vzdálené dveře − Next Door − a za nimi podnik, který vás už od vchodu nadchne svým skvěle designovaným interiérem historického objektu z konce 19. století.

Pak si sednete do čistého a přitom útulného prostoru s otevřenou kuchyní a spoustou vychytaných, jistě ne laciných detailů. Objednáte si třeba selečí líčka na pivě nebo svíčkovou, a když za pár minut zjistíte, jak jsou ta jídla poctivá a že chutnají jako od babičky, řeknete si: Takhle kvalitně by dnes možná vypadalo vícero českých bister, nebýt té 40leté stagnace. A tak Gourmetguru čeká na další "next bistra", nejen "by Zdeněk Pohlreich".

Brzy, nebo nikdy?

jarvis_57ff5394498e5354ca20f6ba.jpeg

Gourmetguru sice nemá takové znalosti z astrofyziky jako Jiří Krtička, s nímž přináší ego! rozhovor, ale ví, co by i přes relativitu času mělo zhruba znamenat "brzy". Přesto Pražané z Petrské čtvrti již minimálně půl roku čekají na slovem "brzy" ohlášený Sea Food Restaurant v Klimentské 26. Za tu dobu by snad ty ryby samy doplavaly přes všechna moře a vodní toky až k nedalekému vltavskému břehu. A možná se i samy vylovily.

Máte nějaké čerstvé gastrodrby? Zažili jste v restauracích něco zajímavého? Dejte mi vědět: gourmetguru@ihned.cz. Gourmetguru na Twitteru @GourmetguruHN

Související