Entrée se do Prahy nestěhuje, byla to fáma

Po hlavním městě se začaly šířit zvěsti, že by se sem za novou pracovní příležitostí měl z Olomouce stěhovat šéfkuchař Přemek Forejt, který stojí za veleúspěšnou restaurací Entrée. Gourmetguru se pustil do pátrání a zjistil, že šlo o planý poplach. Špatná zpráva pro Pražany, kteří toužili mít moravský zázrak blíž, a dobrá pro Olomoucké, jimž Entrée láká do města gastromaniaky z celé republiky. Přemek Forejt zůstává. Fáma možná vznikla jeho záměnou s šéfkuchařem Tomášem Levým, který vedl jinou vyhlášenou olomouckou restauraci Atmosphere. Ten se do Prahy stěhuje a chystá na Starém Městě nový podnik Deer restaurant, který má stejného majitele jako hotel U Prince na Staroměstském náměstí. V jeho suterénu se nachází oceňovaný bar Black Angels. Gourmetguru je už teď zvědavý, jaká škatulata nový podnik na pražské gastronomické scéně udělá.

Vesnický sen

Na fotbalových stadionech nebo jiných sportovištích, snad vyjma golfových hřišť, Gourmetguru neočekává kdovíjaké kulinářské zázraky. K vychlazenému pivu člověk dostane párek v rohlíku, klobásu nebo langoš. Stejně tomu bývalo i v malé vesnici Bílá Třemešná nedaleko Dvora Králové nad Labem. Zakouřený výčep u tamního fotbalového hřiště by se mohl z fleku stát kulisou v televizním seriálu Okresní přebor. To ale jen do letošních Velikonoc, kdy ho převzal mladý pár, který ho z gruntu začal přetvářet v příjemnou restauraci. Markéta Kirschová do té doby pracovala jako provozní a její partner Břetislav Hradecký jako šéfkuchař v jednom z hotelů v nedalekých Krkonoších. Nápaditou kuchyní teď obšťastňují nejen fanoušky nebo rodiče dětí během zápasů či tréninků, ale restaurace Dubina, která dostala jméno podle nedalekého rybníka, se stává dokonce výletním místem. Je totiž nekuřácká, nabízí mimo jiné dětský koutek, a když se na hřišti nehraje, je k dispozici hostům. Interiér není nijak luxusní, ale investice do nové podlahy nebo vyměněných oken, o které se postarala obec, jsou znát. Gourmetguru se zastavil v Bílé Třemešné vyhládlý, takže vyzkoušel hned několik chodů. Pochutnal si na řepě s kozím sýrem, marinovaných vepřových žebrech a nakonec na palačince s pomerančovou redukcí. Chuťově byl naprosto uspokojen, o cenách regionální úrovně nemluvě. Gourmetguru tleská všem, kteří se i na vesnické úrovni snaží "kopat" za lepší gastronomii.

Zatím jste si přečetli 80 % textu. Pokračování je k dispozici pouze pro platící čtenáře.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.