Když se usadí na masivní lavici, pronese: "Střelil jsem srnce. Dáte si?" Přestože jsem už měla v jídelním lístku své favority, jelikož jsem dorazila do restaurace na domluvený oběd s časovou rezervou a stihla jsem si mezitím menu prostudovat, zvláštní nabídku jsem přijala. Šéf největší české palírny ovocných destilátů Pavel Dvořáček je od mládí nadšeným myslivcem a do lesa chodí tak často, jak mu to jen pracovní povinnosti dovolí.

Sešli jsme se asi 15 kilometrů od Kroměříže na Ranči Kostelany, obklopeném ohradami s koňmi. Areál postavený ve stylu Divokého západu firma Rudolf Jelínek před třemi lety zčásti koupila, láká ji totiž oblast cestovního ruchu. "Chceme být nejen na straně výrobce, ale i konzumenta. Vždyť restaurace jsou naším hlavním zákazníkem. Místní ranč byl pro nás atraktivní i díky přilehlým pozemkům, na kterých jsme zřídili ovocné sady. Máme tu 15 hektarů třešní a pět hektarů švestek," popisuje Pavel Dvořáček s tím, že firma vlastní také turistické letovisko Bunč uprostřed severovýchodního hřebene Chřibů.

Zatím jste si přečetli 20 % textu. Pokračování je k dispozici pouze pro platící čtenáře.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.