Nabídka salátů v bufetu dětské části Nemocnice Motol není dlouhá. "Dáte si vlašský, nebo bramborový?" zeptá se obsluha. Po dotazu na zeleninový salát přidá už jen mrkvovou variantu. Milovníci smažených pokrmů, uzenin nebo šlehačkových dortů přitom mají v motolském bufetu podstatně více možností než ti, kdo by uvítali lehké a zdravé jídlo.

V jídelně, která je v pavilonu pro dospělé pacienty, slovem "smažený" začíná všech pět nabízených hlavních chodů. Podobná je situace v řadě nemocnic po celém Česku.

Zatím jste si přečetli 10 % textu. Pokračování je k dispozici pouze pro platící čtenáře.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.