Když se člověk ocitne hladový v nákupním centru, nemá obvykle moc možností, jak se dobře nasytit. Snaží se to zkrátka zvládnout s co nejmenší újmou. V pražském Palladiu jsme takhle vyzkoušeli fast food Mongolian Barbecue Jurta. Asijský podnik zaujme tím, že si host v chlazených pultech může sám vybrat z široké nabídky syrového masa, mořských plodů a zeleniny a kuchař suroviny přímo před jeho očima ugriluje. Takto si údajně pomocí ohně a mečů na železných štítech připravovali pokrmy vojáci Čingischána, sjednotitele mongolských kmenů. Později se tento způsob grilování stal součástí tradičních kuchyní v Japonsku a na Tchaj-wanu. Postupně se rozšířil i do Ameriky a Evropy.

Byli jste v poslední době na zajímavém obědě či večeři? Nebo se chystáte? Schovejte si účtenku, vyfoťte si objednaná jídla a pošlete nám na mail life@economia.cz, co vám chutnalo/nechutnalo a proč.