Další "masová" expanze Paula Daye

Britského řezníka a restauratéra Paula Daye, který v Praze provozuje úspěšné a michelinskými doporučeními Bib Gourmand oceněné podniky Sansho a Maso a kobliha, má Gourmetguru rád. Bodrému Angličanovi připisuje hlavně zásluhy za zlepšení kultury zpracování masa u nás. Právě on stál na počátku obnovené tradice chovu přeštických prasat a do Česka přivezl angloamerickou metodu porcování masa, při níž se dají na steaky využít i méně obvyklé řezy. Pečlivě vybrané a zpracované maso prodává v řeznictví The Real Meat Society v Náplavní ulici, které jistě patří k těm nejlepším, ale i nejdražším v metropoli. Prodejna si ale našla stálé zákazníky, a když se Paulovi a jeho ženě Michaele naskytla možnost pronajmout si i sousední prostor, neváhali. Do podstatně větší místnosti přestěhují obchod a na místě současného řeznictví vznikne kancelář a prostor pro zrání masa. Nyní si však zákazníci budou moct v prodejně nejen nakoupit, ale i chvíli pobýt. Součástí má být totiž také malý bufet (po vzoru typických českých jídelen) s nabídkou čerstvých sendvičů a jednoho teplého jídla denně. V současné době prostor čeká rekonstrukce, v nové podobě by měl být podnik otevřen v říjnu. Stávající prodejna ovšem i nadále funguje beze změny.

Králičí příběh pokračuje

Tak se Gourmetguru trefil i netrefil, když zhruba před dvěma měsíci na tomto místě psal o pozoruhodném podniku v Klimentské 1 v centru Prahy, který v průběhu asi dvou let neustále mění své koncepty, a to mnohdy přímo diametrálně. Původnímu Café Rabbit se slušnou polední gastronomií, posléze pivnímu baru s únětickou dvanáctkou, zanedlouho však industriálnímu Liv Room baru zaměřenému na rumy totiž prorokoval, že to možná nebude finální "projekt" zřejmě poněkud nerozhodného majitele a že se třeba Gourmetguru v těchto prostorách dočká kavárničky s umakartovými stolky v bruselském stylu a sachr dorty. A ejhle, za pár týdnů je to tady. Nejsou to sice sladké dortíky, ale ty slané, japonské, jimž se říká sushi a které si Češi po revoluci tak oblíbili. Rum byla asi další slepá cesta v evoluci tohoto velmi nestálého a pořád něčím překvapujícího gastronomického prostůrku na kraji Petrské čtvrtě. Pokud by existovala soutěž o nejvíce a nejčastěji se proměňující podnik, kandidáta na vítěze tedy máme. A Gourmetguru je docela zvědavý, komu Sushi Bar & Delivery předá za měsíc dva štafetu.

Zatím jste si přečetli 70 % textu. Pokračování je k dispozici pouze pro platící čtenáře.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.