Zkuste si představit pohodlnější výdělek. Koupíte levný stroj za několik tisíc, přisypete chemický základ za pár stovek, přilijete vodu, našleháte, zmrazíte. Výrobní náklady takového kopečku nebo porce točené zmrzliny se pohybují v jednotkách korun, v centru metropole se ale turistům prodávají i za padesát. Srovnatelnou marži mají snad už jen prodejci piva na pražském letišti.

Pak tu jsou ale lidé, které uměle nabarvená a navoněná zmrzlina irituje. Pouští se proto do výroby dražší řemeslné zmrzliny, která vzniká z opravdových surovin. Třeba ve vyhlášené pražské zmrzlinárně Angelato pracují s čerstvým mlékem z jižních Čech, nabízejí sezonní příchutě z ovoce, které zrovna roste v tuzemských sadech. Exotičtější přísady odebírají od pečlivě vybraných dodavatelů. Umělé nebo prefabrikované přísady, jako chemické stabilizátory nebo dochucovadla, jsou naprosto zapovězené.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

  • I když Češi oproti zbytku světa nejsou v pojídání zmrzliny žádní rekordmani, v metropoli přibývá kaváren, které si na její přípravě postavily byznys.
  • A snaží se ji dovést dokonalosti.
  • Vypravte se s námi do podniků, kde se zmrzlina nevyrábí z prášku, ale z čerstvého mléka a zralého ovoce.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.