Hergetova Cihelna v novém

Gourmetguru před časem psal, že se dočasně uzavírá restaurace Hergetova Cihelna na pražské Malé Straně. Důvodem byla přestavba interiéru, ale změn nastalo víc. Tak zaprvé přišel nový šéfkuchař Vojtěch Václavík, který dosud působil v michelinské restauraci Fauna v Oslu. Spolu s ním se mění celý koncept podniku, který se má výrazně posunout ke středoevropské kuchyni. Z menu tedy zmizí mořské plody a asijské vlivy a nahradí je více sladkovodních ryb, maso, sýry a plodiny z českých farem, byliny… Zkrátka návrat k tomu, co je nám Středoevropanům historicky blízké. Není to už trochu ohraná písnička? Může se to zdát, ale Gourmetguru tuzemským surovinám a renesanci české kuchyně fandí. Radši si dá moderně udělanou kachnu se zelím než nezvládnutou asii. Ať každý dělá to, co umí a zná nejlépe. Osobně do Cihelny asi brzy vyrazí na škvarky z vepřové kůže, lososovitého pstruha a panna cottu z podmáslí.

Zatím jste si přečetli 30 % textu. Pokračování je k dispozici pouze pro platící čtenáře.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.