Malé velké psí dilema

PES, PŘÍTEL OBĚDA?

Berete svého čtyřnohého přítele do restaurace, nebo vás naopak psi při jídle obtěžují? Zapojte se do naší ankety.

Jedna věc, která Gourmetgurua trápí, a to velmi, jsou psi v restauracích. Je to něco, co předpisy plošně příliš nedefinují. Pes nesmí akorát do zázemí, kde se připravuje jídlo, ale v zóně přístupné hostům se to liší případ od případu. Nedávno Gourmetguru řešil zapeklitou příhodu v pražské restauraci Story. Naprosto skvělý (ale poměrně malý) podnik, který není nijak upjatý atmosférou, ale zároveň je díky velikosti poměrně intimní. A v něm návštěvník s ohromným psem. I když byl tenhle nejlepší přítel člověka velmi dobře vychovaný a nutno říct, že se neprojevoval nijak agresivně, pořád je to velký pes na docela malém prostoru. Story je v tomto ohledu spíše výjimečný podnik, většinou restaurace podobné úrovně psy odmítají. Což je zajímavé dilema − vyjít vstříc psomilným zákazníkům, nebo naopak chránit ty, kterým psi vadí? Oddělovat psy velikostně, tedy malé ano, velké ne? A nenadělá více paseky pes smutně štěkající před restaurací než poslušný čtyřnohý pohodář uvnitř? Gourmetgurua by celkem zajímalo, co si o tom myslíte…

Džungle na baru

Zatímco v otázce psů v restauracích nemá Gourmetguru zcela jasno, co se týče koček na baru, je zbytečné o něčem diskutovat. A řeč není o takzvaných kočičích kavárnách, kde se místo dezertu (nebo současně s dezertem) můžete pomazlit s kotětem z útulku. A tak když se rozkřiklo, že v jednom baru poblíž náměstí Winstona Churchilla vysedává každý večer tajemná kočka s hlubokýma černýma očima, rozhodl se Gourmetguru, že tento podnik navštíví, ať už jeho název Krakora znamená cokoliv. Když už nic jiného, ochutná tam alespoň některou ze specialit z malých pivovarů, které avizují na nápojovém lístku. Na čepu byl mimo jiné Podkováň, který Gourmetguruovi zachutnal už podle názvu. V seznamu alergenů si pak přečetl o strašlivém sezamovém semínku a zaznamenal i důrazné varování pro bezbranné alergiky, že ryby mohou obsahovat ryby a že oxid siřičitý je sopečný plyn obsažený prakticky ve všem. Ale ona tajemná kočka stále nikde. Tak se Gourmetguru zvedl a chystal k odchodu. V tu chvíli ji uviděl. Ležela na baru a upřeně na něj zírala. Puma. Úplně živá.

Zatím jste si přečetli 60 % textu. Pokračování je k dispozici pouze pro platící čtenáře.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.