Králík přešel na rum?

Nejdřív to bylo vizuálně i chuťově zajímavé bistro nazvané Café Rabbit, s polední nabídkou dobře dělané moderní gastronomie, i když dovážené, a se zavíračkou v 17 hodin. Pak krátce do dřeva hozený pivní bar s únětickou dvanáctkou (reklamní poutač pivovaru zde suploval i název podniku) a s nezjistitelnou, respektive nahodilou otvírací a zavírací dobou… Gourmetguru měl jednou štěstí i na majitele (stejný jako v Café Rabbit) a ten mu líčil velké plány do budoucna s příslibem široké nabídky u nich připravovaných jídel po celý den. Jenže zanedlouho se zde vyloupl noční industriální Liv Room Bar s deklarovaným provozem 17−02 hodin a zaměřením na kvalitní rumy. Jestli jde opět o stejného majitele, není zatím potvrzené, ale realitou je, že od Králíka k rumu uběhly v tomhle prostůrku poblíž Revoluční třídy v Praze jen dva roky. Kromě konceptů se zde často měnil i interiér a Gourmetguru musí uznat, že majitel (ať už starý či nový) má slabost pro kvalitní design. Ovšem jak to bude s touhle "měňavkou" dál, ví bůh, neboť personál se dal již slyšet, že 02 byl asi omyl a mělo by se zavírat o půlnoci. Gourmetguru zde ochutnal Savignon z Côtes de Gascogne a byl vynikající. Příště zkusí rum. A příště… doufá, že to nebude dopolední sacher u umakartového stolku v bruselském stylu.

Pavlačové kreace

Když si Gourmetguru domlouvá schůzku na pražském Žižkově, dost často skončí v Café Pavlač kousek pod Palácem Akropolis. V podniku s barem ve tvaru ležaté osmičky se schází studenti, umělci a různí kreativci, v zadní části dvorku pak najdete Galerii 35M2 zaměřenou na současnou výtvarnou tvorbu. Gourmetguru ale oceňuje hlavně to, že se tu může dobře najíst. Začátkem dubna se sem vrátil pln očekávání, protože podnik zjara prošel kompletní rekonstrukcí. Interiér se zvětšil o dva salonky, v suterénu přibyl prostor pro kulturní akce a kuchyně se otevřela očím návštěvníků. Obměnilo se i menu, které se výrazně zkrátilo. Když tedy Gourmetguru hledal svůj oblíbený teplý čočkový salát s koriandrem, našel jen variantu s pošírovaným vejcem. Chuťově sice potěšila, ale zklamala velikostí porce, snad o polovinu menší než dříve. Částečně to ale vykompenzovalo příjemné zjištění, že se zde přestalo kouřit.

Zbývá vám ještě 40 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se