"Kolik jazyků znáš, tolikrát jsi vinařem" – to by mohlo být heslo sedmatřicetiletého Australana Mika Mazeyho, který už sedm let učí české znalce vína, jak se dorozumět v zahraničí. Na konci minulého roku pro ně dokonce sepsal učebnici, která jako první na světě provází v angličtině vinařským uměním jak odborníky, tak milovníky kvašeného moku.

"Jen chuť lze v angličtině popsat desítkami výrazů. Ten, kdo chce své víno dostat do světa, ho musí nejprve umět dokonale popsat," vysvětluje jeden z autorů knihy Wine Words Mazey. A není to jen o chuti  každý vinař dobře ví, že víno lze charakterizovat nespočtem vlastností. Vše začíná už u samotné půdy a klimatu oblasti, kde se nachází vinice. Pojmy, kterými se popisuje tzv. terroir, ale donedávna ovládal jen málokdo. A tak vznikl nápad napsat učebnici, která by vinařům po celém světě pomohla k tomu, aby si rozuměli.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.